Leffes frugas specialare. Väldigt goda, tyvärr glömde jag bort att fota dessa men här kommer receptet
400 g | nötfärs |
400 g | blandfärs |
1 dl | gräddmjölk (½ dl mjölk ½ dl grädde) |
1 dl | ströbröd |
1 | ägg |
½ dl | vatten |
2 | medelstora kokta potatisar |
2 | små gul lökar |
1 msk | farinsocker |
3 msk | ansjovisspad |
2 msk | konc. kalvfond |
2 msk | Kikkoman soja |
| salt och nymalen vitpeppar |
| smör till stekning |
|  | |
1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.
2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
3. Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.
4. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5. Forma runda små köttbullar ca 25g st och stek gyllenbruna i
smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar